Četvrtak, 07 Prosinac 2023 15:12
Ad Top Header

USPJEŠAN 7. DUGOSELSKI TURNIR U ULIČNOJ KOŠARCI – rezultati

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Dana 27. i 28. kolovoza 2022.g. na vanjskim terenima OŠ Ivan Benković, uspješno je održan sedmi po redu turnir u uličnoj košarci.

U subotu, 27. kolovoza održana su natjecanja kategorije U15, grupne faze U19 i seniora te natjecanje u kategoriji košarke u kolicima.

Turnir je počeo u subotu, 27. kolovoza u 10:00 sati natjecanjem kategorije U15 gdje je bilo prijavljeno 5 ekipa i to „Mak“, „Babini sinovi“, „Kamikaze“, „Teretana Dugo Selo“ i „Vrbovec“.

Nakon polufinala koje su izborile ekipe „Mak“, „Babini sinovi“, „Teretana Dugo Selo“ i „Vrbovec“, prvo mjesto osvaja ekipa „Babini sinovi“ koja je u finalu ipak nadjačala ekipu „Teretane Dugo Selo“ rezultatom 10:8. Treće mjesto je pripalo ekipi „Mak“ koja je rezultatom 8:7 pobijedila ekipu „Vrbovec“.

Pobjednik u natjecanju u tricama je Dominik Anđal iz ekipe „Kamikaze“, dok je skills challenge osvojio Ivor Cigrovski iz ekipe „Mak“.

U 13:00 sati, 27. kolovoza, započelo je natjecanje grupne faze u kategoriji U19, gdje je bilo prijavljeno 8 ekipa i to „Gušteri“, „Teretana Dugo Selo“, „Dečki s kvarta“, „Autoškola Jerko“, „Servis aparata i elektromotora“, „Kriptoniti“, „Najljepši“ i „Novaki“. Nakon grupne faze, polufinale su izborile ekipe „Auto škola Jerko“, „Teretana Dugo Selo“, „Kriptoniti“ i „Najljepši“.

Natjecanje u tricama nakon teške borbe odnosi Luka Josipović iz ekipe „Kriptoniti“, dok je skills challenge osvojio Rene Misović iz ekipe „Teretana Dugo Selo“.

U 16:00 sati, 27. kolovoza, započelo je natjecanje grupne faze u kategoriji seniora, gdje je bilo prijavljeno 13 ekipa. Nakon grupne faze, četvrtfinale su osigurale ekipe „Putovnica za Milano“, „Teretana Dugo Selo“, „3x3 Intercity Zagreb“, „3x3 Zagreb“, „Sesvetski Kraljevec“, „Ponosni bikovi“, „Charlie Supersonics“ i „Carmelo Antonela“.

U kategoriji seniora natjecanje u tricama osvaja Ema Salopek iz ekipe „Salo-špek“.

U 19:30 sati, 27. kolovoza, po prvi puta u Dugom Selu, a KK „Dugo Selo“ se svakako nada da nije zadnji puta, krenulo je natjecanje ekipa košarke u kolicima, kojih je bilo prijavljeno šest, a kako nam govori Siniša Kuharić, izbornik reprezentacije Hrvatske u košarci u kolicima, nikad više ekipa. Nastupile su ekipe „Kostrena“, „Zagreb 1“, „Zagreb 2“, „Gemišteki“, „Brod 1“ i „Brod 2“.

Nakon razigravanja, prvo mjesto osvaja ekipa „Zagreb 1“, drugo mjesto pripada ekipi „Gemišteki“, dok treće mjesto osigurava ekipa „Zagreb 2“.

Ovim putem, KK „Dugo Selo“ se zahvaljuje takvom odazivu ekipa košarke u kolicima te se nada da će u budućnosti možda odaziv biti i veći, jer opet ponavljamo riječi Siniše Kuharića kako je ovo jedan od onih turnira zbog kojih smo svi više-manje u sportu, dok ovakvo ugošćavanje ne pamte.

Siniša, hvala tebi i tvojoj fenomenalnoj ekipi na dolasku, uz poruku da se iduće godine vidimo u još većem broju!

U nedjelju, dana 28. kolovoza, nakon odigranih polufinalnih utakmica, prvo mjesto u kategoriji U19 osvojila je ekipa „Teretana Dugo Selo“ nadjačavši ekipu „Najljepši“ sa 11:9. Treće mjesto je osigurala ekipa „Auto škola Jerko“ koja je rezultatom 17:14 pobijedila ekipu „Kriptoniti“.

Nakon kategorije U19, terene zauzimaju veteranske ekipe, kojih je bilo prijavljeno šest i to „Između 7 i 9“, „ES10“, „Teretana Dugo Selo“, „Air Jordan club“, „Treće poluvrijeme“ i „Svrdlaši“.

Nakon grupne faze, polufinale su izborile ekipe „ES10“, „Teretana Dugo Selo“, „Air Jordan club“ i „Svrdlaši“, dok je u zasluženoj pauzi natjecanje u tricama osvojio je „najsvježiji“ među njima, Denis Žnidarić iz ekipe „Između 7 i 9“.

U finalu je ekipa „Teretana Dugo Selo“ savladala ekipu „Svrdlaša“ rezultatom 9:4, dok je treće mjesto osvojila ekipa „ES10“ pobjedivši ekipu „Air Jordan cluba“ rezultatom 15:13.

U to vrijeme turnir je posjetio naš proslavljeni košarkaš Dino Rađa, koji je ove godine i promovirao ovaj turnir. Dino je podijelio nagrade za prva tri mjesta u kategoriji veterana te se nakon toga družio s publikom. Hvala ti Dino!

Poslije veterana, u seniorskoj konkurenciji nakon odigranih četvrtfinalnih i polufinalnih utakmica, prvo mjesto je osvojila ekipa „3x3 Zagreb“ pobijedivši ekipu „Ponosni bikovi “ sa 21:7. Treće mjesto osvojila je ekipa „Putovnica za Milano“ koja je rezultatom 17:8 pobjedila domaću ekipu „Carmelo Antonela“.

Sveukupno je sudjelovalo 152 sportaša, dok je turnir kroz dan posjetila mnogobrojna publika, a koja je svojim bodrenjem ekipa upotpunila doživljaj ovog natjecanja.

Čestitamo svim natjecateljima, bez obzira na osvojena mjesta. Samo nam nastavite dolaziti, sigurno ćete se u godinama koje dolaze naći u prilici osvojiti turnir.

Ovim putem želimo napomenuti kako je ovogodišnji turnir organiziran pod pokroviteljstvom pokroviteljstvom Gradskog vijeća Grada Dugog Sela te uz pomoć Gradskog savjeta mladih Grada Dugog Sela kao i slijedećih sponzora:

  • Poduzeća SVRDLO, PAL-PROM, KREFAS, J&J DOM-PROJEKT, JURANOVIĆ-dom za starije i nemoćne, AGRAMSERVIS, STUDIO TIME, FALCON TEHNOLOGY, AZOM PROCESSUS, GRADNJA GRUBIŠIĆ, INFINITE LOVE, TESA Professional, TERETANA DUGO SELO, MONTING, VISTI NEKRETNINE, IM GRADING, AK ELEKTRO TEHNIKA, DOLČIĆ-PRIJEVOZ, GAŠO 11, STA, TEHNO-MAG, PERANOVIĆ, MAREŠ-PLAST
  • OPG-a DJEDOVIĆ
  • DJEČJEG VRTIĆA VRAPČIĆ
  • Caffe barova DON, CULT, SAN MARTIN, SOHO, NUMERO, CHARLIE, ESCOBAR te pizzerie BARNY.

Bez njihove pomoći i podrške, kao ni bez pomoći članova klubova, organizacija ovakvog turnira ne bi bila moguća, stoga im svima na tome još jednom veliko hvala.

     KK Dugo Selo

Kako je bilo pogledajte OVDJE