Ponedjeljak, 15 Srpanj 2024 04:54
Ad Top Header

Rukometni savez Zagrebačke županije obilježio nizom aktivnosti Europski tjedan sporta u Dugom Selu

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Rukometni je savez Zagrebačke županije pozvao svoje članice da obilježe Europski tjedan sporta koji je od 23. do 30. rujna. Europski tjedan sporta je inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe i ove se godine održava šesti put.

 

Savez kroz Europski tjedan sporta nastoji da fokus bude usmjeren na poticanje sudjelovanja u rukometnom sportu, na sam rukomet, tjelesnu aktivnost te na podizanje svijesti o njenoj brojnoj dobrobiti.

Ovom akcijom okuplja se i animiraju pojedinci, građanstvo, naše udruge i članice privlače nove članove i poklonike, te uključuju tijela javne vlasti, gospodarstvenike i medije.

Tim povodom ŽRK „Dugo Selo'55“ je organizirao prijateljsku promotivnu utakmicu 23. rujna u kojoj je u goste pozvao ŽRK „Trešnjevku“ iz Zagreba. U akciju se uključio i odazvao Zbor rukometnih sudaca Zagrebačke županije promovirajući projekt Saveza pod nazivom „EQUAL OPORTUNITIES FOR WOMEN IN HANDBALL“ - RAVNOPRAVNOST ŽENA U RUKOMETU, koji se provodi u okviru programa „Erasmus+sport“.

Rukometni savez Zagrebačke županije je organizirao i održao edukativno informatičku radionicu 25. rujna u Dugom Selu za predstavnike prvoligaških i drugoligaških ekipa iz Županije. Radionici je bila svrha da se predstavnicima klubova približe i pojasne novosti pri registraciji i licenciranju igrača, igračica i službenih osoba, te prijava utakmica i vođenja zapisnika istih. Novi sustav natjecanja i novu dokumentaciju HRS je donio 25. kolovoza bez razdoblja prilagodbe, što je izazvalo probleme u klubovima.

Ovo je bila afirmativna prilika da Zbor rukometnih sudaca Zagrebačke županije kroz svoju aktivnost i omasovi svoje članstvo novim članovima (zapisničari, mjeritelji vremena).

Z. B.

RIKOMET1.jpg RUKOMET.jpg RUKOMET2.jpg RUKOMET3.jpg RUKOMET5.jpg RUKOMET6.jpg