Realiziran dio ambicije Save: UREĐENE NOVE SVLAČIONICE, ULOŽENO U MLADOST KLUBA, A SLJEDEĆA TOČKA JE POVRATAK U JŽNL

Klub iz Sop Hrušćice otvorio je prvenstvo s dvije pobjede te malo nespretno umjesto novog slavlja upisao remi na domaćem terenu protiv Bune.

NK Sava svojim rezultatima koje je ostvarila prošle sezone te kako je započela ovu, na vrhu 1. ŽNL Istok, zasigurno i s valjanim razlogom slovi za jednog od glavnih favorita za povratak u viši rang natjecanja.

Uređene su i konstruirane nove svlačionice, uloženo je u mladost kluba dovođenjem nekolicine trenera, gdje se ističu Ante Kuprešak kao vođa nogometne škole Save, Marijan Baršun te Ivan Čabraja. Još jedan novitet je kupnja vozila za potrebe prijevoza djece.

Da se u klubu radi dobro, uvjerili smo se u razgovoru s predsjednikom kluba - Ivica Zelenbrz dao je neke od bitnih informacija za budućnost kluba, odnosno kako je sadašnja uprava vidi.

DK:Koliko je financijski iznosio projekt izgradnje svlačionica?

IZ: Projekt je koštao 168.000,00 kuna. Potrošeno je malo više od zacrtanog. Uz svlačionice stavljena je nova boja na ogradu koje okružuju teren te same kućice, a postavljena je i ograda oko prostorija klupa.Spojili smo se na gradsku kanalizaciju, što smo sami financirali cijevi. Bitno je da sada više nema rupa u infrastrukturi?

Nove svlačionice Save obuhvaćaju sudačke prostorije uz wc i tuševe; dio za gostujuće momčadi uz wc i tuševe te isto za domaći sastav; ekonomat i klupsku prostoriju te posebnu svlačionicu i odvojeni wc, tuš i umivaonik za sutkinju.

DK: Koji je sljedeće projekt kluba?

IZ: Novi projekt je teren koji bi iduće godine išao u realizaciju. Teren s umjetnom travom (70x50) kako bi djeca - limači i prstići mogli igrati na tom terenu i normalno po raznim vremenskim prilikama mogu trenirati na umjetnoj travi kako bi se očuva glavni teren

DK: Koja je okosnica vašeg ulaganja, odnosno centralna točka?

IZ: Nas interesira pomladak. Da se ovdje napravi kamp i da tu djecu iz Općine Rugvica i šire pridobijemo da dođu kod na trenirati jer imamo kvalitetne trenere. Da im pružimo maksimalne uvjete za rad, što je najvažnije za djecu i da napravimo neke kampove za djecu da možemo dovesti druge ekipe. Ekskluzivno 10. ili 11. listopada doći će ovdje veterani Dinama na otvorenje i dolaze mlađi pioniri (2005 i 2006) Dinama, koji će odigrati utakmicu protiv selekcije Rugvice, Oborova i nas, Save. Želio bih iskoristiti ovo priliku kako bih se zahvatio načelniku Mati Čičku koji je ispunio obećano i Zajednici športskih udruga Općine Rugvica, na čelu s predsjednikom Robertom Munđerom.

Pojačanja Save na terenu i izvan

U novoj sezoni dres Save, kao glavno pojačanje nositi Neruda iz NK Slavonija Požega kao glavno pojačane; Dakić iz NK Ivanja Reka (završio nogometnu školu Sesvete), Džido koji je igrao u Njemačkoj; povratnik Štambuk (stigao iz Brcka); Jakovljević iz Omiša (3. HNL Jug); vratar Mouhcine Rhadi iz Brazila.

Najveći hendikep u prvom dijelu sezone bit će izostanak stupa obrane i organizatora igre, Karla Pukljaka. Kapetan Save ozlijedio se na posljednjoj utakmici prošle sezone u Kobiliću kod Vatrogasca. Pukljak ozljedu, nažalost nije uspio zaliječi te će biti podvrgnut operaciji prednjih križnih ligamenata. U klubu su optimistični te očekuju Pukljaka na terenu s dolaskom proljetnog dijela prvenstva.

IMG_8619.JPG IMG_8632.JPG IMG_8633.JPG IMG_8634.JPG IMG_8635.JPG IMG_8636.JPG IMG_8637.JPG IMG_8638.JPG IMG_8640.JPG IMG_8642.JPG IMG_8644.JPG

Buna izvukla bod kod Savi

U 8' minuti zabija je osmica Save, ljetno pojačanje Džido, no nakon pola sata igre na 1:1 vraća Rak. Za novu prednost zabija ubojiti Joveš (35?), a na 3:1 povećava još jedno pojačanje, Josip Dakić (58'). Djelovalo je kako gosti nemaju šanse, no tada je Rak probudio nadu u 67. minuti svojim drugim pogotkom. Konačnih 3:3 postavio je nakon nepažnje domaćeg sastava Mrkonjić u samoj završnici.

Razgovarali smo nakon utakmice s trenerom Draženom Jambrečinom o očekivanja za novu sezonu te o samoj utakmici protiv Bune.

DK: Dominirali ste većinu utakmice te imali prednost od 3:1, što se dogodilo?

DJ: Mislim da je to stvar loše odrađenih priprema jer smo se skupili tek sad, unazad dva tjedna. Ovo nam je treća utakmica u sedam dana i što se odrazilo na pad koncentracije u završnici. Prošla srijeda prvo kolo, pa nedjelja drugo kolo. Dvije dobre i teške utakmice. Očekivao sam da će utakmica protiv Bune biti ovakva. Primili smo pogodak na kraju, pad koncentracije, a prije toga smo propustili nekoliko dobrih šansi. Znao sam da će biti teška utakmica, ali nisam vjerovao da možemo baš tri gola primiti.

DK: Ovo sezone slovite kao jedan od favorita za naslov i povratak u JŽNL?

DJ: Vjerujem da imamo kvalitetu igrača i da u klubu sve funkcionira kako bi i trebalo. Ponavljam, treba nam vremena da se kroz par utakmica uigramo. Kroz nekoliko tjedana sve će se ukomponirati i vjerujem kako ćemo izaći iz te krize, no imamo sada u subotu tešku utakmicu protiv Kloštra. To nam je četvrta utakmica u deset dana. Kažem, bit će opet teško, ali vjerujem u ekipu jer kvalitetu momčadi imamo. Nedostaje nam još jedan dobar vezni ili stoper da popunimo taj nedostatak duel igre, gdje smo malo u deficitu. Također, moje je mišljenje da je liga malo jača nego prošlu polusezonu. Tu su dvije tri momčadi koje su isto izrazile želju za prvo mjesto. Prvenstvo će biti zanimljivo.

Denis Remenar

naslovna utakmica 2 utakmica 3 IMG_8634.JPG IMG_8635.JPG IMG_8636.JPG IMG_8637.JPG IMG_8638.JPG IMG_8640.JPG IMG_8642.JPG IMG_8644.JPG