Visoka pozicija na rukometnoj sceni: Rugvičanke najbolje plasirana ekipa županije

Rukometašice ŽRK Rugvica 2004.godište od 7.do 5. svibnja sudjelovale su na trećoj završnici prvenstva Hrvatske u Umagu te su ponovile prošlogodišnji uspjeh i osvojile peto mjesto u konkurenciji dvadeset najboljih ekipa u Hrvatskoj.

 

Rugvičanke su bile smještene u skupinu C zajedno s ekipama ŽARK Split, RK Lokomotiva, ŽRK Omišalj i RK Petason Vranjic. Rezultati utakmica po skupini su sljedeći:

Žrk Rugvica (10) : Rk Lokomotiva (9)
Žrk Omišalj (14) : Žrk Rugvica (15)

Žrk Split(9) : Žrk Rugvica(15)

Žrk Rugvica (17) : Rk Petason Vranjic (9)

Pobijedivši sve utakmice u skupini zauzele su prvo mjesto i izborile direktan plasman u četvrtfinale. U četvrtfinalnoj utakmici protivnik im je bila ekipa Podravke. Malo lošiji ulazak u utakmicu koštao ih je pobjede, protiv ovogodišnjih prvakinja. 

Žrk Rugvica (9) : Rk Podravka (18)

To ih je koštao borbe za medalju, ali je preostalo razigravanje od 5.-8.mjesta gdje su cure morale jako brzo zaboraviti na poraz. Prve protivnice bile su prošlogodišnje pobjednice iz Senja. Rugvičke rukometašice uvjerljivo su slavile rezultatom Žrk Senia (12) : Žrk Rugvica (20).  U utakmici za obranu prošlogodišnjeg petog mjesta protivnik je bila ekipa Zameta iz Rijeke te su za kraj turnira upisale još jednu pobjedu. Rezultata je bio Žrk Zamet (13) : Žrk Rugvica (18).

 

Sedam utakmica, šest pobjeda

U odigranih 7 utakmica u 4 dana, Rugvičanke su 6 puta slavile i s jednim porazom završile na petom mjestu što je jako veliki uspjeh za malu sredinu kao što je Rugvica.
Uspješna ekipa pokazala je kako čvrsto drži svoju visoku poziciju na rukometnoj sceni. Curama sada preostaje odigravanje turnira pošto je službeni dio natjecanja završio.

Sastav igračica koje su nastupile: Lea Krznar, Leonarda Brkić, Marija Jurić, Ana Mišković, Tara Kuzmec, Ivona Vincek, Ana Ićitović, Ana Mišković, Ivona Lucić, Lea Grgić-Ivanović, Klaudija Bartulović, Sara Maras, Iva Pisk, Ema Tolić, Jana Pavlak, Andrea Mikulić (trener), Ana Ivanda (službeni predstavnik).