NENAD PLAŠIĆ, trener ŽRK Dugo Selo ’55: HRS je donio ishitrenu odluku koja je loša za rukometni sport

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Hrvatski rukometni savez jučer je donio jednu od najkontroverznijih odluka u svojoj povijesti. Želeći se izdići iznad Stožera civilne zaštite, čelni ljudi Saveza potpomognuti s nekolicinom istomišljenika (čitaj Upravni odbor HRS-a, op.a) odlučili su u brizi za zdravlje svih rukometnih djelatnika, igrača i igračica donijeti odluku o prekidu svih rukometnih natjecanja.

Tom se odlukom sva rukometna prvenstva zaustavljaju do daljnjeg, odnosno do sredine svibnja kad se predlaže nastavak natjecanja, ako epidemiološke mjere to dozvole. Zanimljivost Odluke je da su dva natjecanja dobila dozvolu za nastavak, U17 i U16 za mlađe kategorije. Još jedna Odluka razumljiva samo vodstvu Saveza, jer još jesenas se iz krugova struke (epidemiolozi) moglo čuti kako su upravo najmlađi najčešći prenosnici virusa, kada se tražilo da im se dopusti treniranje i odigravanje utakmica.

Reakcije nezadovoljnih klubova dolaze sa svih strana, a odlučio ih je iznijeti trener ŽRK Dugo Selo ’55 Nenad Plašić, čija se ekipa jesenas u više navrata “borila” s virusom.

-Ja osobno mislim da je to preishitrena odluka, koja se nije trebala donijeti za žene, gdje se za vikend trebalo odigrati šest od sedam utakmica. Puno je toga tu nerazjašnjeno. Odluka je donijeta jučer, a nama u klubove tek je danas proslijeđena. Sada se javlja 1000 problema. Iskreno, ako ćemo gledati dugoročno ovo je loša odluka- kaže nam Plašić te nastavlja dalje;

-Razgovarao sam s puno trenera, koji dijele moje mišljenje. Nije tu samo problem financija, mi trebamo već sada tražiti rješenja za novu sezonu. Nažalost, puno se tu stvari sada mijenja, no HRS to nije sagledao- nadodao je trener dugoselskih rukometašica, koje su jesenas dva puta završile u samoizolaciji.

Između ostaloga, puno je igračica i osjetilo na vlastitoj koži što znači biti zaražen, no iz svega ekipa se uspjela vratiti jača.

-Bilo se teško vratiti, i k tome odigrati sve zaostale utakmice. Uspjeli smo sve prebroditi i vratiti se na pravi kolosijek. No, nažalost sada kao ni tada nitko nas ništa nije pitao, već je ishitreno donio odluka, koja je pogubna po rukometni sport- ističe Nenad Plašić, koji je prokomentirao i odluku da najstarije kategorije ipak mogu odigravati svoje utakmice.

-Slično kao i u državi, i HRS ima različite kriterije. Ako smo nešto zaustavili, onda je trebalo zaustaviti sve. Baš me zanima hoće li se zaustaviti okupljanje kadetske i juniorske reprezentacije i odigravanje njihovih utakmica koje su u planu. Dođe li do toga, bit će to još jedan presedan u režiji Hrvatskog rukometnog saveza- zaključio je Nenad Plašić.