Poraz seniorki Rugvice od Zameta, uspješne mlađe kategorije

Nošene pobjedom u Labinu, rukometašice Rugvice otišle su put još jednog neugodnog gostovanja. Put ih je ovog puta odveo nešto bliže u Rijeku, kod lanjskog prvoligaša Zameta. Respekt prema kvalitetnijem protivniku itekako se osjetio, a pokazuje to i konačnih 34:21 za domaći sastav.

 

Loše su Rugvičanke ušle u susret, gotovo pet minuta trebalo im je za prvi pogodak kojeg je postigla Ana Ivanda. Već nakon sedam minuta domaće su igračice imale vodstvo od 5:1, što je natjeralo trenericu Andreu Mikulić na minutu odmora. Nije bilo pomaka, jer igračice Zameta znale su iskoristi svaku njihovu pogrešku, a u ovom susretu bilo ih je na pretek.

Već nakon pola sata igre Zamet je imao vodstvo od 18:12, koje su domaće igračice u drugom dijelu samo povećavale iz minute u minutu za konačnih +13 (34:21). Iva Tabar sa šest zgoditaka predvodila je Zamet, dok je kod Rugvice najupečatljiviji nastup još jednom imala vratarka Lea Krznar koja je sakupila 11 obrana.

Za razliku od seniorki, s uspjehom su vikend odradile mlađe kategorije. Još jučer ekipa 2008. godišta svladala je u Međužupanijskoj ligi Udarnik sa 16:9, dok su srebrne s ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske novu sezonu Državne lige otvorile s dvije pobjede protiv Samobora (15:8) i Sloge (23:19).

  1. HRL-ZAPAD, 2. KOLO

ŽRK ZAMET – ŽRK RUGVICA 34:21 (18:12)

ŽRK ZAMET: Troskot, Polić 1, Blažić 1, Mršić 1, K. Mikolić 5, Tabar 6, Brkljača 4, I. Mikolić 5, Krizmanić 3, Pleše, Troskić, Stanić, Sabalić, Đuzel 5, Nikolić 2. TRENER: Igor Marijanović

ŽRK RUGVICA: Krznar, Jurić, Budim, Marjančić 6, I.Vincek, D. Vincek 4, Ceren, Ivanda 1, Brkić, Remenar 4, Hlupić, Jelinić, Kampić 1, Šver, Jakšić 2, Radovac 3. TRENER: Andrea Mikulić

rugvičanke seniorke 1 rugvičanke seniorke 2 rugvičanke seniorke 3 rugvičanke seniorke 4