Mlađe kadetkinje Rugvice treće na turniru u Sesvetama

Mlađe kadetkinje Ženskog rukometnog kluba Rugvica 21. i 22. prosinca sudjelovale su na velikom 19-tom po redu međunarodnom Božićnom turniru pod organizacijom Rukometnog kluba Sesvete Agroproteinka. Tijekom dva dna, turnir je odigran u tri godišta uz sudjelovanje više od 30 ekipa iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore te Austrije.

 

Rugvičanke su bile smještene u skupinu A s Podravkom, Rk Lokomotivom i Zametom, dok su drugu skupinu činili Krim – Mercator(SLO), ŽARK Split, ŽRK Levalea(CG), te Rk Sesvete Agroproteinka. U skupini su Rugvičanke ostvarile dvije pobjede protiv Lokomotive (21:16) i Zameta (22:22), dok su poraz doživjele od Podravke (32:24). Taj rezultat donio im je polufinale gdje su snage odmjerile s ekipom ŽARK Split. Splićanke bolje ulaze u utakmicu, a težak poraz u grupnoj fazi ostavio je posljedice na mlade Rugvičanke koje ispuštaju mogućnost da zaigraju finale, budući da su ih vršnjakinje iz Splita porazile s 21:12.

U utakmici za treće mjesto čekala ih je ekipa Sesveta Agroproteinke. U punoj dvorani srednje škole Sesvete vladala je prava rukometna atmosfera koju su na višu razinu podigle plesačice plesnog kluba Lana i Sesvetske mažoretkinje. U samu utakmicu Rugvičanke ulaze bolje te do sredine drugog poluvremena čuvaju svoju prednost od +2 gola razlike. Par loših poteza u zadnjim trenutcima susreta za Rugvičanke donose izjednačeni rezultat nakon kojeg je uslijedila do sad neviđena serija od 14 sedmeraca. Na kraju su slavile Rugvičanke predvođene Leom Krznar na golu koja je zasluženo proglašena najboljom golmanicom turnira.

Mlade Rugvičanke nemaju puno vremena za odmor, jer od 3. do 6. siječnja sudjelovat će na 13.međunarodnom rukometnom turnir ˝Hummel 4sport cup˝ koji će se održati u slovačkom Prešovu.

žrk rugvica sesvete turnir 1