Fićeki su i dalje u modi

„Tko ima para vozi se u fići, a tko nema mora pješke ići“ simpatičan je stih koji smo pročitali na jednom od mnogobrojnih fićeka, koje smo zatekli na Trgu dr. Franje Tuđmana u Rugvici.

 

Za dolazak legendarnih fićeka u Rugvicu najzaslužniji je bio Fićo fan klub Zagreb, koji je okupljanjem ispred općinske zgrade krenuo na II. Fićo susret koji je obuhvatio vožnju do Dugog Sela i Rugvice. "Ne zna se što je veće ljubav ili hobi prema ovim automobilima čiji smo ponosni vlasnici. Teško da bi vam netko od nas prodao svog fićeka, jer to je prevelika ljubav koja nema cijenu", kazao nam je predsjednik Fićo fan kluba Zagreb Zdenko Šaban.

Inače, najstariji fićek koji je sudjelovao na ovim II. susretima bio je iz 1960. godine. Fićeki su, nakon Rugvice, stigli u Dugo Selo gdje ih je dočekao njihov fan Igor Pulja koji je za sve vlasnike ovih, danas već poprilično vremešnih, ali simpatičnih vozila, pripremio gulaš i hladne napitke, ne bi li se okrijepili prije odlaska, za fićeke, po prilično dalekog Vrbovca gdje je završila turneja.

I.Đ.

DSC_8216.jpg DSC_8221.jpg IMG_4447.JPG IMG_4451.JPG IMG_4456.JPG IMG_4458.JPG