Atletski klub Martin DS : Treće izdanje humanitarne utrke „Zagreb Advent Run“ i Samoborska zimska trail liga

Članovi AK Martin Dugo Selo ove su nedjelje sudjelovali na 3. izdanju Zagreb Advent Run kostimirane humanitarne utrke.

Utrka koja se reklamira geslom „Have fun@Zagreb Advent Run!“ i ove je godine osigurala mnoštvo zabave za sve sudionike, pritom odaslavši i važnu poruku o dobrobitima trčanja za zdravlje. Kao potpora oboljelima od dijabetesa ove će se godine dio sredstava prikupljenih od startnina donirati Hrvatskom savezu dijabetičkih udruga.

Iako je ove godine po prvi put održana i Nordic Walking utrka na 5 km, članovi kluba u ovu se avanturu nisu upuštali, već uživali na utrkama od 5 i 10 km. Dugoselske trkačice maskirale su se u snjegoviće, a muški su članovi ekipe odabrali kostime Djeda Božićnjaka. Na utrci od 5 km sve su dame (Marina Bionda, Tonka Livajić Poljak, Dijana Peći, Ivana Radošić i Elena Tejana Novotel) svih 5 km trčale zajedno i  tako ušle u cilj u 41. minuti. Na cilj utrke duge 10 km stizali su ovim redom: Ivan Malus (57:53), Ružica Vidović (59:15), Krunoslav Bertek (59:16), Martina Mihordin (1:01:36), Anita Komljenović Zec (1:01:56) i Dejan Zec (1:01:58).

Najbolji trkači ove humanitarne utrke bila su svakako djeca koja su uz roditelje otrčala svih 5 km. Čestitamo im i zahvaljujemo na dobrom društvu! Vidimo se i sljedeće godine na ovom jedinstvenom sportskom doživljaju čarobnog zagrebačkog Adventa.

U dan prije, u subotu, AK Martin Dugo Selo imao je svoje predstavnike i na 3. kolu 6. Samoborske zimske trail liga. Ovo je bilo pravo zimsko kolo prekriveno snijegom, a tu su bili neumorni Anita Komljenović Zec i Dejan Zec koji su između staza dužine 4,8 km, 9,03 km i 15,72 km izabrali onu srednju. Zahtjevnih 9 kilometara Dejan je prešao za 1:10:52, a Anita ta 1:27:18. Bravo!

A ovim vas putem pozivamo na dugoselsku zimsku ligu koja će se održavati subotama od 16 sati sve do sredine veljače. Startamo ispred Gradske sportske dvorane (Đure Dubenika 2, pored Srednje škole Dugo Selo), odakle Ulicom Stjepana Ferenčaka trčimo prema jugu (pored dućana CRD), prema parku (Perivoj grofa Draškovića) i potom Domobranskom ulicom do vrha Martin Brega. S vrha se spuštamo Martinskom i Kozinskom ulicom (pored starog i novog groblja) do Ulice Ante Starčevića. Kratko trčimo Šaškovečkom do Ulice Dragutina Domjanića, prolazimo pored Doma zdravlja i malim dijelom Osječke opet dolazimo do Ulice S. Ferenčaka. Cilj je ujedno i start, a navedeni krug dug je 8 km. Za one željne dobrog treninga, preporučamo otrčati takva 2 kruga, a onda se zasluženo podružiti s nama u prostoru caffe bara u sklopu Gradske sportske dvorane. Ova liga je besplatna i nema službenih sudaca, a svaki natjecatelj nastupa na vlastitu odgovornost. Subota – 16:00 – Gradska sportska dvorana. Vidimo se!

advent1 advent4 advent9 advent12 advent13