MIROSLAV ŠKRLEC IZABRAN ZA TRENERA NK DUGO SELO

Miroslav Škrlec, dugogodišnji zaslužni nogometaš NK Dugo Selo, a potom i trener s vrijednim uspjesima u istom klubu u razdoblju od 2009. do 2012. godine, ponovo je preuzeo trenersku palicu dugoselskog nogometnog trećeligaša.

Škrlec na mjesto trenera seniorske momčadi dolazi s funkcije športskog direktora kluba, koju će i dalje zadržati, a na mjesto trenera izabran je kao najbolje rješenje i provjereni domaći kadar jer je uprava kluba, samo nekoliko dana prije Škrlecovog izbora održanog 29. srpnja, bila suočena s neugodnom i neočekivanom ostavkom dosadašnjeg trenera Damira Biškupa. Biškup je, naime, izvjestio upravu kako odlazi u zagrebačog trećeligaša Jarun premda je bilo dogovoren njegov ostanak u Dugom Selu do konca ove godine.

Uprava je stoga poduzela klasičan i provjereni potez oslanjanja na domaće potencijale, a Škrlec je pristao unatoč tome što mu je, nakon turbulencija u prelaznom roku, na raspolaganju ostao prilično mršavi igrački potencijal kojega, kako kaže, uz poneko pojačanje, namjerava izbrusiti do početka sezone i zadržati status na ljestvici koji pripada dugoselskim nogometašima. Vjeruje kako to ne bi trebao biti veći problem jer su mu, kao pomoćni treneri na raspolaganju također provjereni stručnjaci, Micić i Švigir, a zadovoljan je i s voditeljima omladinskih pogona koji bi s vremenom trebali popunjavati prvu momčad jer vjeruje da se Dugo Selo treba oslanjati upravo na vlastite kadrove.

                                                                                                                                                    N.H.M.