NK Rugvica Sava 1976 : NOVI VAL MLADIH NOGOMETNIH NADA

Mali nogometaši NK Rugvica Sava 1976 ostvaruju odlične rezultate.

Spajanjem dvaju klubova sa područja općine Rugvica u jedan klub pokazala se kao dobro odluka. Klub je dobio veću masovnost, kvaliteta je okupljena na jednom mjestu, a treneri dobivaju lakši i bolji uvid u razvoj mladih igrača. Trenutno klub u kategorijama PRSTIĆI i LIMAĆI ima 60 igrača što je vrlo respektabilna brojka . Osnovni zahtjevi u ovim kategorijama su stjecanje sportskih navika, učenje tehničkih elemenata, igra, a rezultat može poslužiti kao pokazatelj u kojem smjeru ide razvojni put malih nogometaša.

Kategorija PRSTIĆI su najmlađa dobna kategorija kluba koja broji 33 igrača i takmiči u II ligi NS Dugo Selo (2010 i 2011 godište) i trenutno su četveroplasirana ekipa lige sa 13 osvojenih bodova , a dječaci 2012 godište i mlađe se takmiči na ligama otvorenih škola.

Kategorija LIMAĆI (2008/2009) ima 27 igrača koji su podjeljeni u dvije momčadi. LIMAĆI I se takmiče u II ligi NS Velika Gorica i na kraju jesenskog dijela sezone su prvoplasirana ekipa lige sa osvojenih 37 bodova sa 12 pobjeda i 1 neodlučenom utakmicom. LIMAĆI II se takmiče u II ligi NS Dugo Selo i trenutno su drugoplasirana ekipa lige sa 17 osvojenih bodova .

Trud, neumorni rad, zalaganje ovih malih nogometaša i njihovih trenera se na najbolji način pokazao kroz ostvarene rezultate, a koji nam govore da na području općine Rugvica stasaju nove mlade talentirane generacije nogometaša koji će u budućnosti   dostojno prezentirati boje svoga kluba.

T.Š.