Izabrano novo vodstvo Nogometnog središta Dugo Selo: Za predsjednika ponovno izabran D.Vulelija

U Dugom Selu održana je 19. siječnja Izborna skupština Nogometnog središta Dugo Selo, na kojoj su članovi Skupštine, koju su sačinjavali predstavnici klubova i tijela središta birali predsjednika, dopredsjednika, Izvršni i Nadzorni odbor. Na Skupštini su u svojstvu gosta bili nazočni predsjednik Nogometnog saveza Zagrebačke županije Nenad Črnko, tajnik Nogometnog središta Zagreb, Damir Stipković, te predsjednici Nogometnog saveza Velika Gorica i Nogometnog središta Vrbovec Željko Mihalj  i Nikola Galešić.

U izvješću o radu središta, podnio je dosadašnji predsjednik središta Dinko Vulelija, koji je između ostalog naveo da iako je središte prema broju nogometnih klubova jedno od manjih središta u okviru Nogometnog saveza Zagrebačke županije, ipak ima značajniju ulogu, kako u zastupljenosti u tijelima saveza, broju aktivnih sudaca i delegata, tako i u provođenju pojedinih natjecanja. Naime, središte ima članove u Izvršnom odboru, Komisiji za natjecanje, Komisiji za suce, te u Disciplinskoj komisiji NSZŽ-e. Provodi natjecanje u Lizi prstića i limaća, te u Lizi veterana. Pohvaljuje rad nogometnih klubova te njihovu masovnost, budući okupljaju oko 700 registriranih igrača, u svim dobnim skupinama, od seniorskih do ekipa mladeži, te igrača veteranskog nogometa. Prednjači NK Dugo Selo, s preko 250 registriranih igrača, zatim tu je NK Rugvica s oko 180, NK Brcko s 120, te NK Sava s 80, NK Ostrna i NK Oborovo s 70 registriranih igrača. Nadalje, naveo je kako u središtu djeluje 16 aktivnih sudaca, koji obavljaju dužnosti od III HNL, do županijskih liga, te 11 delegata, koji su zastupljeni na II HNL, III HNL i županijskim nogometnim ligama. Istaknuo je vrlo dobru suradnju s predstavnicima saveza kao i sa lokalnim središtima i klubovima. Kao dosadašnji predsjednik središta zalagao je se i u buduće će se zalagati za interese svih klubova u središtu, pružati im svu pomoć u cilju realizacije njihovih ambicija u pojedinim rangovima natjecanja, te prema mogućnostima središta osiguravati odgovarajuću sportsku opremu i različite rekvizite za odvijanje trenažnog procesa.

Nakon jednoglasnog usvajanja izvješća o radu dana je razrješnica dosadašnjim članovima tijela središta, izvršnog odbora, nadzornog odbora, predsjedniku i dopredsjedniku središta, te se pristupilo biranju novih članova navedenih tijela.

S obzirom da je jedini kandidat za predsjednika, s potporom gotovo svih klubova bio D. Vulelija, isti je ponovno izabran za čelnog čovjeka nogometnog središta, i to jednoglasno. Na prijedlog izabranog predsjednika, za dopredsjednika središta izabran je g. Marko Nujić, dok su uz navedene izabrani i članovi Izvršnog odbora, i to B. Balija (Brcko), D. Orešković (Ostrna), H.Šarić (Dugo Selo), M. Golubić (Rugvica), D.Đuranec (Oborovo 74) i I.Zelenbrz (Sava). U Nazdorni odbor izabrani su I. Slišković, M.Kulaš i D.Knežević.

Novi predsjednik zahvalio se na potpori klubova, te iznio plan rada za naredno razdoblje. Ujedno pozvao je sve klubove na zajedničku suradnju.

U pozdravnom govoru gostiju, Nenad Črnko pohvalio je rad središta u Nogometnom savezu Zagrebačke županije, te zaželio puno uspjeha u radu novog vodstva. Skupu su se zatim obratili i D.Stipković, Ž.Mihalj i N. Galešić koji su ukazali na značaj središta i njegovih pojedinaca koji sudjeluju u provođenju županijskih natjecanja.      

M.Š.